3 mooiste wandelroutes van Limburg

Het zuiden van Nederland is voor veel wandelliefhebbers nog onbekend terrein. Terwijl dit toch een van de mooiste natuurgebieden van Nederland is. Daarnaast is het ook een uniek landschap in Nederland omdat dit een van de weinige gebieden is waar bergen en heuvels veel voorkomen. Om de Zuid-Limburgse wandelroutes onder de aandacht te krijgen zijn hier de drie mooiste wandelroutes van Zuid-Limburg. 

Schinveldse Bossen

Deze prachtige bossen liggen in de gemeente Onderbanken. Het prachtige gebied wordt met recht spectaculair genoemd. Zo ligt het openluchtmuseum Nonke Buusjke op de route. Hier kan je meemaken hoe het leven in deze regio was circa 1900. Daarnaast ligt ook de zweefluchthaven op de route. De route begint aan de Leiffenderhofweg in Schinveld, vanaf daar kan je de paaltjes met de gouden sterren volgen. De afstand van deze route is 8,6km.

Historische stadswandeling Vaals

Deze route door het grensstadje Vaals leert u het prachtige centrum kennen. Op deze route liggen onder andere het Kasteel Bloemendal, het Julianaplein, het gemeentehuis en andere statige gebouwen op de route. Deze route begint aan de Maastrichterlaan 82 in Vaals, vanaf daar kan je de paaltjes volgen met speciale kleine zeshoekige plaatjes. De afstand van deze route is 4,2km.

De Brunssummerheide

Geologische activiteiten in het verleden hebben van het Brunssummerheide een veelzijdig natuurgebied gemaakt. Denk hierbij aan bossen, heidevelden, beeklopen, vennen landbouwgronden en zandvlaktes. Een uniek landschap die je zeker een keer moet bezoeken. Deze route begint aan de Kamperheideweg 6 in Heerlen, vanaf daar kan je de paaltjes volgen met de licht groene band. De afstand van deze route is 5.0km.

Overnachten in de buurt

Deze prachtige wandelroutes moet je zeker een keer gewandeld hebben. Je kan ook dit ook doen door de wandelingen uit te spreiden over een week. Dan kan je de wandelingen combineren met overnachtingen. Kom je met een kleine groep, dan is een vakantiewoning 10 personen van Ulvend iets voor u. Maar je kunt ook met de gehele wandelclub komen, dan is een vakantiewoning voor 20 personen of groter ook een goede optie.

Welke wandelroute ga jij als eerste afleggen?


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner