5 tips om gymles te verzinnen

Iedere dag ga je de uitdaging weer aan om je leerlingen een leuke gymles te bezorgen. Je wil natuurlijk dat iedereen plezier heeft in het sporten, maar dit kan erg lastig zijn. Sommige kinderen worden niet heel enthousiast van de gymles, maar dan is het jouw taak als gymdocent om ook hen te laten genieten van het bewegen. Er zijn een groot aantal verschillende leuke oefeningen en spelletjes die je kan gebruiken voor je gymlessen.  
 

Tip 1: plan je lessen voldoende vooruit

Om een goede gymles te kunnen neerzetten, dien je goed voorbereid te zijn. Het is natuurlijk niet leuk wanneer de kinderen iedere week dezelfde sport moeten beoefenen, want dan verliezen ze snel de interesse voor de gymlessen. Plan daarom het liefste de lessen een aantal weken vooruit. Integreer nieuwe spellen en sporten in de les, zodat je de kinderen iedere week weer kunt verrassen.  
 

Tip 2: zoek inspiratie op

Om voor iedere les een verrassend spel te bedenken, lijkt een onmogelijke opgave. Daarom is het verstandig om inspiratie op te zoeken op bijvoorbeeld deze website. Hier staan een tal van verschillende sporten en spellen die je kunt gebruiken voor je gymlessen. Het is belangrijk om met verrassende lessen te komen, zodat de leerlingen iedere week weer uitkijken naar de gymles.  
 

Tip 3: maak de leerlingen enthousiast

Als je wilt dat je leerlingen plezier hebben tijdens de gymles, dan is het belangrijk om  ze hier enthousiast voor te maken. Dit kan door leuke spelletjes toe te voegen aan een bestaande sport. Maak de sport daarom interessanter door er een nieuwe draai aan te geven. Voeg bijvoorbeeld leuke regels toe of laat de kinderen in kleinere teams tegen elkaar spelen. 
 

Tip 4: buitenspellen

Lekker in de natuur spelen en genieten van de buitenlucht is iets waar ieder kind blij van wordt. Daarom is het een goed idee om met mooi weer de kinderen mee naar buiten te nemen om op een plaatselijk veldje verschillende spelletjes te spelen. Want de leukste gymlessen zijn natuurlijk de lessen die buiten gegeven worden.  
 

Tip 5: maak gebruik van attributen

In de gymzaal zijn vaak een heleboel verschillende attributen te vinden, die je kunt gebruiken om een leuke gymles neer te zetten. Maak gebruik van pylonen, hoepels en matjes. Hiermee kan je verschillende spelletjes spelen en daarnaast kunnen je leerlingen hier ook verschillende oefeningen mee doen.  
 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner