Actief bewegen op elektrische fiets

De vraag is vaak of fietsen op een elektrische fiets gezond is. Fietsen in het algemeen is goed voor de gezondheid. En fietsen op een e-bike is ook zeker gezond. Je bent namelijk gewoon in beweging! Op een elektrische fiets krijg je ondersteuning van een motor, maar je moet wel gewoon meetrappen! Je lichaam is dus gewoon aan het werk.
 
Meer mensen op de fiets
Op een gewone fiets beweeg je intensiever dan op een elektrische fiets. Maar toch heeft de elektrische fiets heel veel voordelen! De elektrische fiets wordt steeds populairder en is een ideaal middel om meer mensen op de fiets te krijgen. Mensen die normaal liever de auto of het openbaar vervoer zouden kiezen, stappen nu steeds vaker op de e-bike. Ook mensen die eigenlijk niet meer (op eigen kracht) kunnen fietsen, kunnen door de komst van de elektrische fiets weer fietsen. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen met knie- of heupklachten weer fietsen. En dat komt de gezondheid van de mensen ten goede.
 

Elektrisch fietsen is gezond

Daarnaast heeft recent wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat elektrisch fietsen goed is voor de gezondheid. Zo hebben wetenschappers van de universiteit van Colorado onderzocht of fietsen op een elektrische fiets bijdraagt aan de gezondheid. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden het fietsen op een elektrische fiets een vorm is van actieve transport. Dit zorgt ervoor dat risicofactoren voor hart-en vaatziekten in vier weken kunnen verbeteren.
Bewegen is goed voor je, vooral als dat in de buitenlucht is. Ook al krijg je hulp van een motor, zoals op een elektrische fiets, je moet nog wel degelijk zelf trappen! Daarnaast verbrand je ook gewoon calorieën. Naast dat het uiteraard gezond is om lekker te fietsen, heeft de e-bike nog veel meer voordelen! Je bent veel sneller dan op een gewone fiets en daarnaast kun je een grotere afstand afleggen. Hiermee is de e-bike een goed alternatief voor de auto of het openbaar vervoer.
 
Goed voor het milieu
Naast dat (elektrisch) fietsen goed voor je is, is het ook nog eens duurzaam en goed voor het milieu! Het is niet alleen goedkoper dan een auto of het openbaar vervoer, maar wat dacht je van de CO2-uitstoot! Mede hierdoor is de e-bike voor afstanden tot 25 kilometer het vervoersmiddel voor de toekomst!
 

Op de elektrische fiets naar het werk

Wil je wat meer bewegen en woon je niet al te ver van je werk? Ook dan kan de elektrische fiets een uitkomst zijn. Zo kun je de files ontwijken en kom je tegelijkertijd aan je dagelijkse beweging. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die minimaal vijf dagen per week een half uur (elektrisch) fietsen, de helft minder ziektedagen opnemen. Nog een voordeel dus!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner