Behandelen van zweetvoeten

Heeft u zweetvoeten en wilt u er zo snel mogelijk van af? Gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop u van die zweetvoeten kan afkomen. Dit kan op natuurlijke manieren, maar er zijn een aantal middelen waar u wat aan kunt hebben zoals:

Natuurlijke middelen en materialen

Iedere dag (liefst 2x) uw voeten wassen. Zorg hierbij dat u ook goed tussen de tenen wast. Een voetenbad van ongeveer 10 minuten zorgt ervoor dat ze daarna fris zijn.

Draag lederen of katoenen schoenen en wollen sokken. Wanneer je in grote mate last hebt van zweetvoeten, is het belangrijk dat u rekening houdt met het materiaal van de sokken en uw schoenen. Deze hebben een bepalende factor!

Houten schoenspanners

Eigenlijk zijn die er om uw schoenen in model te houden maar schoenen van ceder- of mahoniehout houden ze aan de binnenkant droog. Mahonie en ceder halen het oude zweet uit uw schoenen doordat deze houtsoorten de eigenschap hebben vocht op te nemen.

Spray om zweetvoeten tegen te gaan

Pedi spray is zo’n spray tegen zweetvoeten. Hierin zitten werkzame stoffen zoals alcohol, kamfer, propeen, zink, natriumlactaat, vitamine E, glycerine en farnesol.  Deze spray zorgt ervoor dat het zweten af zal nemen en doodt de bacteriën. De geur van de zweetvoeten zal ook verdwijnen. Dit middel staat bekend als één van de beste middelen tegen zweetvoeten.

Jodium

Jodium heeft een antibacteriële werking en doodt de bacteriën. Voeten tweemaal daags insmeren en daarna oude sokken aantrekken (geeft vlekken). Alle bacteriën in sokken en schoenen worden gedood en de zweetvoetengeur zal verdwijnen.

Eelt verwijderen

Bij een overmatige aanwezigheid van eelt op je voeten, zal dit eelt zoveel mogelijk vocht opnemen. Dit het opnemen van steeds meer vocht, zal het aantal bacteriën toenemen. Dit kan resulteren in zweet en stinkvoeten. U kunt ervoor kiezen dit eelt zelf te verwijderen met een eeltrasp of eeltvijl. Er wordt door velen voor gekozen om dit te laten doen door een pedicure.

Klik hier voor andere manieren om die zweetvoeten te behandelen!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner