Effect sport op de zorgverzekering

Welke sporten zijn het beste voor je lichaam en welk effect heeft dit op de zorgverzekering?

Sporten is goed voor lichaam en geest en het kan zelfs effect hebben op hoeveel zorgverzekering jij gaat betalen. We verklappen in dit blog wat prima sporten zijn en waar je lichaam zich prettig bij voelt. Sporten en bewegen is verstandig en doet een mens zowel fysiek als mentaal erg goed. Ben jij in topconditie omdat je veel aan sport doet, dan heeft dat wel degelijk invloed op je zorgverzekering 2020. Er zijn verzekeraars waar een zorgverzekering afsluiten goedkoper is als je aantoonbaar veel aan sport doet. Bovendien zul je als je in conditie bent veel mindere een beroep hoeven doen op je zorgverzekering en is een aanvullend pakket vaak ook niet nodig. Je kunt dus bezuinigen door aan sport te gaan doen.  

Bij zwemmen gebruik je elke spier van je lichaam

Maar welke sporten zijn nou eigenlijk goed voor je lichaam? Wat zeker goed is voor lijf en leden is zwemmen. Als je zwemt dan gebruik je elke spier van je lichaam. Ja hartslag gaat omhoog, je geest wordt scherper. Zwemmen belast gewrichten en spieren minimaal. Een half uur per dag het water in en ook stress zal afnemen, terwijl de kans op depressie ook al daalt.  Ook een goede sport is Tai Chi. Door deze sport train je de spieren op de best mogelijke wijze. Tai Chi reduceert de kans op blessures met dertig procent.

Ga elke dag een half uurtje wandelen

Ook wandelen is buitengewoon goed voor je gezondheid. Een half uurtje, elke dag, is goed voor je geest en ook erg goed voor je geheugen. Wandel bij voorkeur vier keer een half uurtje per week en je zult al snel de effecten merken. Zeker als je wat ouder wordt, zijn kegeloefeningen zeer goed en dan met name voor de bekkenbodemspieren. Het voorkomt dat je blaas zomaar gaat lekken. Door deze spieren te trainen, voorkom je een hoop ongemak.

Geen aanvullende verzekeringen

Uiteraard is joggen ook prima voor je lichaam, zoals een bezoek aan de sportschool dat zeker ook is. Ga je sporten en kies je een gezondere eet- en leefstijl, dan zul je amper ziek zijn en dus ook vrijwel geen beroep doen op de zorgverzekering. Het afsluiten van allerlei aanvullende verzekeringen lijkt dan ook overbodig. En zo bespaar je kosten door te gaan sporten, mooier kan eigenlijk niet.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner