Fietsen en schoenen

Bij fietsen zijn goede schoenen van groot belang, je moet er namelijk op letten dat je niet van de trappers af glijdt. Schoenen dienen daarom te zorgen voor grip, je moet goed op de trappers blijven staan, zeker wanneer je gaat mountainbiken, maar ook als je voor de vrije tijd gaat fietsen is veiligheid belangrijk. Het is een beetje afhankelijk van met welk doel je gaat fietsen welke schoenen hierbij passen, je kunt namelijk echte sportschoenen aanschaffen als je gaat fietsen, dat noemen we ook wel raceschoenen. De schoenen dienen eigenlijk bij alle sporten van goede kwaliteit te zijn, dus ook bij het wielrennen. Ook een goede fiets is belangrijk, hier moet je ook goed op passen. Terug naar de schoenen, deze moeten lekker zitten en niet knellen, je moet er als het ware in “wonen”. Je moet niet voelen dat je schoenen aan hebt, pas dan heb je veel fietsplezier.

Welke schoenen kies je uit voor het fietsen?

Als je schoenen gaat kopen voor het fietsen dan is het belangrijk dat je een maat pakt die goed zit, niet te los en niet te strak. Als je het idee hebt dat een schoen toch gaat knellen pak dan een halve maat of een hele maat groter zodat je zeker weet dat ze niet gaan knellen. Pas de schoenen met de sportsokken die je draagt tijdens het fietsen. Verder is het belangrijk dat je regelmatig je schoenen controleert, heb je veters? Zijn de veters nog goed, kun je ze nog goed dichtbinden en zorgen ze nog voor voldoende stevigheid? Eens in de zoveel tijd moet je de veters namelijk vervangen. Het beste kun je veel verschillende fiets schoenen passen zodat je weet wat de mogelijkheden zijn en dan voel je vanzelf welke schoenen jij lekker vindt zitten.

De beste fiets schoenen

De beste fiets schoenen kies je zelf uit, het zijn de schoenen die je lekker vindt zitten en die goed passen. Deze schoenen kun je in de winkel zelf proberen, trek er een middagje voor uit om verschillende schoenenwinkels langs te gaan en om te kijken welke modellen zij verkopen. De sportwinkel is de beste optie, aan het einde van de middag weet je welke fiets schoenen jij het beste vindt zitten en daar ga je even terug. Vanaf dat moment kun je veilig en beschermt op de fiets stappen en zorgen de schoenen er mede voor dat je voldoende grip hebt op de trappers. Veiligheid is belangrijk en zeker wanneer je gaat wielrennen of mountainbiken, dit in verband met de snelheid. Tip: neem niet te lange veters, zij kunnen zich om de trappers wikkelen!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner