Fietsen voor een slank figuur

De fiets is een favoriet vervoersmiddel van veel Nederlanders en Belgen. Van een fietstochtje door de natuur (of gewoon naar de supermarkt of naar kantoor) kikker je helemaal op, en je verbrandt ook nog een aardige hoeveelheid calorieen terwijl je fietst. Fietsen en wielrennen zijn aangename methoden om een slank figuur te krijgen of te behouden.

Even de cijfers: fiets je een uurtje aan 17 kilometer per uur, dan verbrand je ongeveer 420 calorieen. Besluit je echter om het wat grondiger aan te pakken en te gaan wielrennen, dan verbrand je heel wat meer calorieen. Ga je een uur wielrennen aan 28 kilometer per uur, dan verbrand je ongeveer 800 calorieen. Sterk werk voor een uurtje sport, met andere woorden!

Wielrennen is niet nodig

Veel mensen houden van fietsen, maar denken dat ze echt intensief moeten wielrennen om een slank figuur te bekomen. Dat is niet helemaal waar, ook al lijken de cijfers hierboven te zeggen dat wielrennen veel efficienter is dan fietsen.

De berekening wordt echter anders wanneer je elke dag een uurtje rustig fietsen vergelijkt met een maal per week stevig wielrennen. Het komt erop neer dat een dagelijkse routine waarbij je gewoon de fiets neemt voor je dagelijkse activiteiten, gezonder is dan af en toe heel zwaar en intensief te trainen.

Fietsen is genoeg om af te vallen

Zoals gewoonlijk zit het geheim van afvallen dus niet in eenmalige uitzonderlijke prestaties, maar in doorgedreven gewoontes die je elke dag opnieuw weer volhoudt. Combineer dagelijks fietsen met een natuurlijk dieet en zo bouw je langzaamaan een gezonde en actieve levensstijl op.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner