Hele slechte gewoontes voor je gebit

Jouw gebit is jouw meest kostbare bezit. Het is het eerste dat iemand te zien krijgt en waarop een eerste indruk soms gebaseerd wordt. Je kunt je daarom ook al snel onzeker gaan voelen als er iets niet goed is aan het gebit. Er zijn echter veel gewoontes die eraan bijdragen dat jouw gebit sterk verslechtert. Maar weet jij welke gewoontes dit zijn? Jouw tandarts zal jou al op een aantal zaken wijzen, maar je kunt er zelf ook op gaan letten. Onderstaande informatie geeft jou voldoende kennis, zodat je jouw gebit kunt gaan beschermen.

Glazuur verdwijnt door koolzuur

Jouw gebit kan op veel verschillende manieren aangetast worden. Zo kan bijvoorbeeld koolzuur veel schade aanrichten. Je drinkt ongetwijfeld frisdrank. Iedere keer dat je een glas frisdrank drinkt, kan het glazuur van jouw tanden beschadigen. Op den duur is dit hele glazuur verdwenen, waarna de tandproblemen voor gaan komen en je binnen een korte tijd bij de tandarts terecht komt. PHP Tandartsen is een praktijk waar je met jouw problemen terecht kunt en er wellicht nog iets van jouw tanden gered kan worden.

Roken en het effect op tandvlees

Ook roken kan schade aan jouw tanden veroorzaken. Dit is echter een aanrichter die zich voorzichtig doordringt tot jouw tanden en tandvlees. Je gaat hier in eerste instantie weinig van zien. Langzaam maar zeker komt er tandvleesontsteking, wat alleen te zien is met een felle lamp bij de tandarts. Voordat je het weet is de ontsteking echter al zo ver, dat je naar een spoedtandarts toe moet om jouw tanden na te laten kijken. Of nog erger: je moet overgaan op een gebitsprothese. Roken kan daarom dus meer schade toebrengen dan je in eerste instantie gedacht had.

Nooit meer kauwen op een pen

Hoewel dit de meest voorkomende oorzaken zijn van problemen aan het gebit, zijn er ook andere oorzaken terug te vinden. Zo kan langdurig kauwen op een pen ook voor beschadigingen zorgen. Voornamelijk wanneer je al slechtere tanden hebt, kan het leiden tot het afbreken van bepaalde stukjes van de voortanden en zijtanden. Je moet er daarom voor zorgen dat je jezelf deze gewoonte snel af gaat leren. Het kan namelijk grotere problemen in de toekomst voorkomen en je hoeft nog niet naar een gebitsprothese uit te gaan kijken. Je kunt jouw zelfvertrouwen er ook aanzienlijk mee vergroten.

Veranderen voor het te laat is

De verschillende gewoontes kunnen jouw tanden dus erg aantasten. Wanneer je dit niet snel genoeg door hebt, dan kan het grote gevolgen hebben. Er zijn zoveel verschillende problemen bij tanden te vinden die elkaar versterken en uiteindelijk voor het uitvallen van tanden kunnen zorgen. Een gebitsprothese zou dan nog de enige optie zijn, maar ook dit is niet ideaal. Je kunt daarom beter zorgen dat je zoveel mogelijk op jouw tanden gaat letten en de gewoontes af gaat leren voordat het te laat is. Laat jouw gebit weer stralen met een verandering van jouw leefstijl.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner