Mountainbiken in de natuur

In Nederland zijn er veel mountainbikeroutes beschikbaar. Maar dan heeft u natuurlijk wel een goede mountainbike nodig. Waar het gaat om goede mountainbikes, zijn een aantal zaken van belang voor de optimale rijervaring. In het geval van de Cube LTD SL 29 zijn deze zaken in alle opzichten verzorgd. Zo is de fiets bijvoorbeeld zeer licht van gewicht. Dit heeft natuurlijk al een directe invloed op de prijs, maar het zorgt er ook voor dat het rijden een flink stuk gemakkelijker en comfortabeler is. Dit, in combinatie met het comfortabele stuur, maakt dat het manoeuvreren over allerlei soorten terrein flink gemakkelijk gaat. Waar het gaat om mountainbikes is dit natuurlijk een eerste vereiste waaraan voldaan moet worden.
 

Shimano schakelsysteem 

Ook een voordeel van de Cube LTD SL 29 is dat het schakelen soepel gaat. Dat komt niet in het minst doordat ervoor gekozen is om een Shimanosysteem dat flink uitgebreid is. Wie de mountainbike over uitdagende parcoursen wil testen, zal vaak veel op en af moeten schakelen. Het is dan fijn om te weten dat de fiets u niet snel in de steek zal laten. In het geval van de Cube krijgt u 3x10 versnellingen waaruit u het beste verzet kunt kiezen. Ervaren mountainbikers weten dat dit in de praktijk zelfs ruimer is dan nodig is op Nederlandse wegen en parcoursen.
 

Wielen en voorvork

Als mountainbiker weet u natuurlijk dat u in sterke mate afhankelijk bent van uw materiaal om uitdagende parcoursen tot een goed einde te brengen. De Cube LTD SL 29 biedt sterke wielen, waarbij het voorwiel extra hulp krijgt van de voorvork. De vering is maar liefst 100 mm, wat flink genoemd kan worden. Daardoor wordt elk obstakel een gemak om te nemen en kunt u zelfs over moeilijke routes met bijvoorbeeld veel uitstekende boomwortels met gemak hoge snelheden halen. Dit maakt deze fiets een zeer goede keuze waarop u met iedere rit weer meer plezier in het rijden krijgt. Het totale aanbod is het vinden op Fietsvergelijkers.nl.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner