Snacken tijdens het Trimlopen

Trimlopen is een gezonde hobby die veel mensen aanspreekt. Je verbrandt veel calorieën en, als je je route goed plant, kan je ondertussen genieten van de mooie natuur.

Trimlopen is ook goed voor je conditie en kan een essentieel deel zijn van een gezonde en actieve levensstijl. Ga je een keer of twee trimlopen per week, dan blijf je vast in topvorm en wanneer je de loopsessies combineert met een gezond en gevarieerd eiwitdieet, zal je zonder problemen afvallen.
Omdat je tijdens het trimlopen zoveel calorieën verbrandt en je metabolisme gewoon erg actief is tijdens zo’n actieve sportprestatie, is het belangrijk dat je je lichaam van voldoende energie en water voorziet.
Dat je veel moet drinken wanneer je intensief sport, weet iedereen, want dehydratie is een erg reëel gevaar. Wat minder mensen echter weten, is dat het ook gezond is om te snacken tijdens het trimlopen, maar je moet wel opletten met de snacks die je kiest. Heeft een snack onder normale omstandigheden geen plaats in een gezond en evenwichtig dieet, dan hoort het ook niet thuis in een loopsessie.

Enkele van de beste snacks voor tijdens het trimlopen zijn noten en fruit. Dit zijn gezonde natuurlijke producten die vol zitten met energie, zodat je meteen een echte boost krijgt wanneer je ze eet.
Noten zijn rijk aan plantaardige vetten en fruit bevat veel suikers, vezels en vitaminen die je lichaam gezond houden. Ook dadels en ander gedroogd fruit kunnen geschikt als snack en ze zijn vaak makkelijker om mee te nemen omdat ze kleiner zijn, want als je trimloopt, wil je natuurlijk zo weinig mogelijk ballast.

Houd daar rekening mee als je meedoet aan één van de trimloop activiteiten.
 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner