Thuis trainen draagt bij aan thuis afvallen

Nogal wat mensen zijn niet tevreden met hun lichaam, vanwege overgewicht. Een deel daarvan laat het daarbij, maar ook heel wat mensen maken er serieus werk van. Dat is een goed voornemen, want teveel kilo’s met u meedragen, kan zeker op langere termijn serieuze klachten geven. U kunt ervoor kiezen om naar een sportschool of diëtiste te gaan, maar het zal u verbazen hoe makkelijk u zelf aan de slag kunt met thuis afvallen.
 

Stap voor stap afvallen

 
Het werkt het beste als u daar tijd voor uittrekt, en de lat voor uzelf niet te hoog legt. Want als u regelmatig oefeningen doet, zult u langzaam maar zeker zien dat u vorderingen boekt. En het hoeft ook niet snel, het gaat om het eindresultaat. Feit is wel dat als thuis afvallen eenmaal goed uitpakt, dat u vast stimuleert om nog lekker door te trainen.
 

Niet onder de mensen

 
Waar de één het liefst naar de sportschool gaat, geeft de ander er de voorkeur aan om in zijn eigen omgeving te sporten. Zeker als u problemen heeft met uw overgewicht, is het wel net zo prettig om in uw eigen huis te sporten. Weer en wind hebben dan ook geen invloed op uw besluit om wel niet te sporten thuis. U trekt uw sportkleding aan, en kunt aan de slag.
 

Maak een sportplekje

 
Het werkt het beste als u voor sporten thuis een plek creëert. Een plek waar u elke keer weer zonder morren uw oefeningen doet. Misschien werkt het voor u het beste als u tegelijkertijd tv kunt kijken. Of wellicht zondert u zich voor sporten thuis het liefste even af in een kamer, op de zolder of in uw tuinhuis. Het gaat erom dat u zich op uw gemak voelt bij uw beslissing om af te vallen.
 

 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner