Tips voor thuis sporten

Aangezien de sportscholen dicht zijn is het belangrijk dat je toch voldoende in beweging blijft. Veel mensen kiezen ervoor om lekker thuis aan de gang te gaan, maar lang niet iedereen was hier even positief over. Wij geven voor die mensen tips om het thuis sporten toch succesvol te maken.
 

Maak een aparte ruimte

Het is allereerst slim om een aparte ruimte te pakken die je kunt omtoveren tot home gym. Zo heb je in de huiskamer niet de hele tijd last van rondslingerende gewichten en apparaten. Bovendien kan je als je gaat sporten echt even de focus op het sporten leggen, in plaats van dat je wordt afgeleid door andere zaken. Bovendien kun je de kamer ook een stuk beter inrichten als dat voor langere tijd zo is. Zo zet je de internet radio lekker op een centrale plek en richt je de rest van de kamer in volgens jouw fitness schema. 
 

Zorg voor de juiste materialen

Om jouw oefeningen goed te kunnen doen is het verstandig om wel een aantal apparaten en gewichten aan te schaffen. Denk hierbij aan een halterset met verschillende gewichten, een kettlebell, push up trainers en een matje om de oefeningen op te kunnen doen. Dit hoeft allemaal niet heel duur te zijn. Je hoeft heus niet heel jouw sportschool na te bouwen, maar zorg er wel voor dat er voor iedere spiergroep oefeningen mogelijk zijn. 
 

Blijf gemotiveerd

Tot slot is jouw motivatie doorslaggevend voor het succes van het thuis trainen. Als je niet gemotiveerd bent, haal je waarschijnlijk ook geen resultaten. Het is dan ook zaak om jezelf te blijven uitdagen. Stel (haalbare) doelen voor jezelf op en vergeet je zeker ook niet te belonen na een goede workout. Als jij met tegenzin gaat sporten merk je vanzelf dat dit ten koste gaat van de resultaten. Daarom moet je het leuk vinden en het sporten met leuke dingen gaat associëren. 
 

thuis sporten


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner