Trimmen is goed voor de conditie

Sporten is een leuke bezigheid, maar als je nog een sport zoekt die je vanuit huis kunt starten dan is dat trimlopen. Dit kan alleen, dit kan met tweeën, maar het kan ook in een grote groep. Een goed voorbeeld om het op te bouwen is met Start to Run. Je leert dan stapsgewijs conditie opbouwen en na een aantal lessen kun je al een heel eind zonder problemen en verantwoord hardlopen. Dit werkt met een mp3 speler en je luistert tijdens het lopen naar deze tekst. Men geeft aan wanneer je moet hardlopen, wanneer je moet wandelen etc. Hierdoor ga je conditie opbouwen en zorg je er voor dat er een snelle vooruitgang te merken is. Het is belangrijk om het rustig op te bouwen zodat je lichaam er ook aan kan wennen, maar de vooruitgang merk je zelf ook snel. Dat is dan ook het voordeel met Start to Run. Je neemt je mp3 speler mee en zet hier de lessen op en je kunt aan de slag. Je hoeft niet zelf alle tijd bij te houden, je hoeft alleen maar te luisteren naar wat men jou opdraagt om te doen.

Beginnen met trimlopen doe je zo

Als je echt zin hebt om volop te gaan trimlopen dan kun je je ook aanmelden bij een club. Maar ga eerst maar eens kijken of je het echt leuk vindt:
-    Ga een paar weken lang drie keer in de week trimlopen, alleen of met de groep;
-    Bouw het rustig op;
-    Zorg dat je gemotiveerd blijft;
-    Eet niet voordat je net gaat sporten;
-    Laat je lichaam weer goed uitrusten na het sporten.

Neem de tijd

Neem de tijd om hier aan te wennen en als je merkt dat je het na die paar weken nog goed vol kunt houden en je hebt er plezier in, dan kun je je altijd aanmelden bij een grotere groep. Maar het gaat er nu om dat je zelf door blijft zetten, de motiverende factor bij trimlopen ben je zelf. Als jij het wilt, kun je het bereiken. Neem daarom de tijd en ontdek nu hoeveel mogelijkheden er voor je zijn. De beste keuze maak je nu zelf dus kies er voor om te starten met bv. hulp van Start to Run, dit maakt het trimlopen een stuk eenvoudiger. Je weet waar je op moet letten en je hebt ook een doel waar je aan gaat werken en dat staat hier centraal. Start to Run loopt met je mee!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner