Tuin overkapping als fitnessruimte

Veel mensen sporten in de sportschool. Je kunt daar veel verschillende oefeningen doen en ook groepslessen zijn vaak mogelijk. Daarnaast zijn teamsporten zoals voetbal en hockey erg populair. Maar, sporten hoeft niet altijd buiten de deur. Hoewel er voor sporten binnenshuis vaak te weinig ruimte is, is er in de tuin wel vaak iets meer ruimte. Binnen is het vaak te warm, is er te weinig ruimte, lopen andere mensen in de weg en zijn er vaak mooie meubels of houten vloeren die beschadigd kunnen raken. In de tuin zijn er geen of minder meubels om per ongeluk om te stoten, alleen is het weer wel vaak slecht door wind en/of regen. Hiervoor zijn gelukkig wel oplossingen te bedenken. Met een tuin overkapping kan je je eigen workout plek creëren. Zo maak je het mogelijk om thuis te sporten. Wij zetten hier drie mogelijkheden om een eigen fitnessruimte te maken in jouw tuin.

 

Thuisgym met apparaten

Op het internet staan verschillende soorten thuis gyms te koop. Van redelijk simpele apparaten, tot grote en complexe toestellen. Alle apparaten hebben diverse functies, de een is om de beenspieren te trainen en de andere is om de schouders te trainen. Krachttoestellen zijn vooral gefocust op betreffende spieren, cardio-apparaten worden voornamelijk gebruikt voor het opbouwen van conditie en fitnessapparaten worden gebruikt voor vetverbranding en spieropbouw, waarbij het eigen lichaam als weerstand wordt gebruikt. 

 

Wat voor apparaat je kiest om mee te sporten, heeft met het doel te maken dat jij uiteindelijk wil behalen. Jouw einddoel zal bepalen wat voor, en of je daarbij een apparaat gebruikt. Wil je op een loopband hardlopen, of wil je met gewichten bankdrukken.

 

Een workout apparaat onder je tuin overkapping is ideaal als je vaak wil sporten, maar geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Een toestel installeren onder je overkapping is wellicht minder voor de hand liggend als je niet zo vaak sport, maar het is zeker een leuk alternatief voor de sportschool. Maak het gemakkelijk een deel van je dagelijkse routine en sport een paar keer per week gezellig in de tuin. 

 

Een yogastudio onder de tuin overkapping

Onder je overkapping in de tuin kun je dagelijks of een paar keer per week even tot rust komen kan door middel van Yoga. Tegelijkertijd ben je buiten en haal je een frisse neus. Yoga focust zich voor een groot deel op ademhaling, daarvoor is een hoog zuurstofgehalte zeker welkom. Leg je matje neer onder de overkapping, neem de geluiden van de vogels, wind en regendruppels in je op en laat je gedachte helemaal wegdwalen van je dagelijkse bezigheden en je innerlijke stress. Als je zelf geen routine klaar hebt liggen, kun je routines vinden op YouTube. Onder de overkapping kan een boxen geïnstalleerd worden, om rustgevende muziek of een audio yoga guide op te zetten. Deze box kan ook mobiel zijn. De box is ook leuk voor als je gewoon wil chillen op een bank die onder de tuin overkapping staat. De installatie is dus multi inzetbaar.

 

Buitengym zonder apparaten

Als je geen hele setup onder je overkapping wil, kun je ook dans of full body workout doen. Hiervoor zijn geen apparaten nodig. Fitness opdrachten worden vaak uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Opdrachten kun je online opzoeken door middel van YouTube video’s. Je kunt ook zelf opdrachten verzinnen. Er zijn geen materialen voor nodig, tenzij je de opdrachten wilt verzwaren. Als je de opdrachten zwaarder wil maken, kun je enkel- en polsgewichten toevoegen, deze kun je vastmaken. Ook kun je losse gewichten toevoegen aan de opdrachten toevoegen. En tot slot kun je ook een elastische band voor om je benen gebruiken. Ook voor de dansroutines en de fitness workout geldt, dat een goede box handig is. Zo kun je de muziek gebruiken om energie uit te vinden. Deze box kan natuurlijk ook mobiel zijn, zodat je deze meeneemt als je gaat sporten. Genoeg opties dus om een thuis gym te beginnen!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner