Voor en nadelen van trimmen

Alles wat je doet in het dagelijks leven heeft zowel voor als nadelen. Trimmen heeft zeker de nodige voordelen, en wellicht verwacht je het niet maar trimmen heeft ook nadelen voor je lichaam. 
 
Als je wil sporten is trimmen de ideale sport om uit te oefenen, deze kun je namelijk en overal uit oefenen. Rennen kan tenslotte overal, of je nu op vakantie bent of dat je gewoon thuis bent. Er is altijd een omgeving buiten je woning. 
 
Daarbij komt dat trimmen een zeer effectieve methode is om je conditie mee te trainen. Door je conditie te trainen voorkom je dat als je een lange trap op moet lopen of even snel naar de bus moet rennen je direct  buiten adem bent. Ook hebben vele wetenschappelijk onderzoeken bewezen dat mensen die niet roken en regelmatig sporten ouder worden dan mensen die niet regelmatig sporten. 
Heb je door je baan of door iets anders veel stress in je leven? Dan is trimmen een goede oplossing om deze stress uit je lichaam te krijgen, als je gaat trimmen wordt het stresshormoon cortisol vele male minder aangemaakt. Ook het serotonine hormoon wordt aangemaakt tijdens sporten, dat is een hormoon dat je gelukkiger en nog positiever maakt. 
 
Als je naar de sportschool wil gaan en je wil een aantal keren per week gaan sporten ben je al snel €50 per maand kwijt. Trimmen kost niks, oké je moet een paar hardloop schoenen aanschaffen maar daar heb je het dan ook mee gehad. 
 

Groot nadeel trimmen

Als je wil beginnen met trimmen is het verstandig even na te gaan hoe je knieën en andere gewrichten er aan toe zijn. Heb je veel last van je knieën en andere gewrichten dan is het niet aan te raden om te gaan trimmen. Trimmen is namelijk een zwarte belasting voor gewrichten. 
 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner