Kleding om te wandelen

Als je een echte fanatieke wandelaar bent, dan kun je hier het hele jaar van genieten. Er kan in de zomer gewandeld worden, maar ook in de herfst, de winter en de lente. Ieder seizoen heeft weer zijn eigen mooie momenten waar je je op voor moet bereiden. In de herfst kom je veel bladeren tegen, als je dan schoenen aan hebt met gladde zolen dan is de kans groot dat je uit gaat glijden. Let er daarom goed op welke schoenen je aantrekt tijdens het wandelen. Je kunt het in dit seizoen ook treffen dat je veel regen hebt, dan zijn waterdichte schoenen of zelfs laarzen wel zo prettig. Dit geldt ook voor de winterdagen, maar denk hierbij ook aan een warme winterjas. Je kunt het beste een warme, wind- en waterdichte winterjas aanschaffen met en warme capuchon. Waarom? Omdat je dan je muts op kunt zetten wanneer het regent, en eventueel kun je een das om doen zodat er geen wind doorheen komt. Je bent namelijk snel verkouden door dit natte en gure weer. Toch kun je prima wandelen in deze seizoenen, in het begin is het even fris maar als je een paar minuten aan het wandelen bent, dan ben je snel aan de buiten temperatuur gewend.

Welke kleding koop jij om te wandelen?

Vraag jezelf eens af welke kleding je gaat kopen om goed voorbereid te zijn tegen alle weersomstandigheden als je gaat wandelen in de herfst en in de winter? Denk daarbij aan de volgende kledingstukken:
- Warme schoenen/gevoerde laarzen
- Een goede jas met capuchon
- Een lekkere warme das
- Warme gevoerde handschoenen, met een waterdichte buitenlaag
- Een dikke broek
- Een warme trui
- Dikke sokken

Wandelkleding beschermt

Je moet jezelf goed aankleden, je kunt eventueel ook een band om je hoofd doen zodat je nog beter beschermd bent tegen de kou. Het is wel aan te raden om lekker door te wandelen in deze koudere maanden. Je bent dan snel op temperatuur. Wandel eens met een groep of loop je liever alleen zodat jij je eigen tempo kunt bepalen. Je kunt namelijk ook je MP3 speler meenemen en onderweg muziek luisteren. Ook de hond zal graag met je mee gaan. Kijk dan goed naar het weer en waar je gaat wandelen zodat jij je kleding er op aan kunt passen. Schaf daarom goede en degelijke kleding aan, deze kan namelijk jaren mee gaan. Warme kleding die je tevens droog houdt is zeer belangrijk bij het wandelen in de koude seizoenen!


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner