Wandelmogelijkheden in Nederland

Wandelen is heerlijk! U wandelt door de prachtigste natuurgebieden, geniet van de dieren om u heen en de heerlijke buitenlucht. U voelt de wind door uw haren en de zon op uw gezicht. Wandelen is een ideale manier om zonder al te veel inspanning toch lichamelijk actief te zijn. Zeker als u een goede stevige wandeling maakt, kunt u het daar best warm van krijgen. 
 
Het mooie van wandelen is dat u dit met elk weertype kunt doen. Uiteraard is wandelen als het droog is prettiger. Maar ook als het regent of zelfs het sneeuwt, heeft dat zijn charmes. Zorg dat u wandelschoenen draagt die comfortabel zitten, goed ingelopen en waterdicht zijn. Dit maakt uw wandeling een stuk aangenamer. 
 
U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld in de Alpen of Dolomieten te gaan wandelen. Maar ook dichter bij huis kunt u heerlijk lopen. Heeft u wel eens aan de wandelmogelijkheden in Nederland gedacht? Nederland is een land dat voor elke wandelaar vele mogelijkheden biedt. Wat dacht u van een heerlijke wandeling langs het strand of door de duinen? Een wandeling over de kleurrijke Hoge Veluwe. Of een wandeling door het bijzondere Limburgse landschap. U wandelt over glooiende heuvels en langs diepe beekdalen. U loopt door het fascinerende krijtlandschap en kijkt naar de oneindige vergezichten die Limburg rijk is. Na uw wandeling strijkt u neer op één van de vele terrassen en proeft u de echte Limburgse vlaaien. 
 
In Nederland zijn de wandelmogelijkheden buitengewoon groot! U kunt georganiseerde wandeltochten volgen waarbij u met een groep mensen van A naar B loopt. U kunt de bekende paaltjesroutes lopen en zelf uw afstand bepalen. Of u kiest voor een NS-wandeling en wandelt van station naar station. Wilt u graag een meer uitdagende wandeling maken? Denk dan ook eens na over de wandelmogelijkheden van een lange afstandswandeling in Nederland. De wandelmogelijkheden in Nederland zijn eindeloos! 
 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner