5 redenen om te gaan zwemmen

In Nederland is zwemmen een vrij populaire sport. Je bent lekker actief bezig en het is goed voor je spieren. Van kinds of aan doen we het dus al, of het nou recreatief of wedstrijdzwemmen is. Voor velen is zwemmen ook een manier om af te vallen. Dat is niet vreemd, want door te zwemmen verbrand je veel calorieën. Om meerdere redenen is het aangeraden om te gaan zwemmen. Lees hier 5 redenen!
 

1. Afvallen met zwemmen

Ben je op zoek naar een sport waarmee je veel calorieën verbrandt? Dan is zwemmen een goede optie! Je kunt hiermee 300 tot 800 calorieën per uur verbranden, afhankelijk van je lichaamsgewicht en intensiteit. Zeer geschikt voor afvallen dus. Je hoeft hiervoor niet eens heel intensief te zwemmen, dit is geheel aan jezelf.

Tevens kun je met bepaalde gezonde sport supplementen het afvallen nog verder bevorderen. Dit wordt aangeraden wanneer je voeding in orde is en je goed bezig bent met sporten.
 

2. Beter slapen

Zwemmen is over het algemeen een zware inspanning. Door de vrijkoming van bepaalde hormonen ga je hierdoor beter slapen. Aangezien goed slapen belangrijk is voor je gezondheid, is dit een groot voordeel van zwemmen.
 

3. Zwemmen voor je spieren

Spierafbraak is iets wat je altijd wilt voorkomen. Door te sporten en daarna goed te rusten, voorkom je spierafbraak. Zwemmen is hier een goed voorbeeld van. Je bent met je hele lichaam bezig en traint je spieren. Je voorkomt dus niet alleen spierafbraak, je groeit en onderhoudt je spieren. Dat is voor je gezondheid van groot belang!

Je leest hier meer over zwemmen voor je spieren en welke voeding & supplementen daarvoor geschikt zijn.
 

4. Conditie opbouwen

Het is al eerder genoemd, maar zwemmen is vrij intensief. Je kunt natuurlijk wel te allen tijde je eigen tempo bepalen. Voor je conditie is zwemmen in ieder geval een goede sport. Je bent actief bezig en doet echt aan cardio. Hiervoor geldt ook: hoe meer je zwemt, hoe beter je conditie gaat worden.
 

5. Zwemmen is leuk!

Tenslotte is zwemmen natuurlijk leuk! Het is voor velen een hobby. Je kunt het zien als een dagje ontspannen of een leuke, gezonde activiteit met familie en/of vrienden. Plezier hebben is uiteindelijk natuurlijk heel belangrijk. Voor velen is zwemmen daarom een leuke activiteit.

 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner