EMS Training in de Praktijk: Wat te verwachten?

Op het gebied van sport, gezondheid en welzijn doen er met goede regelmaat nieuwe trainingsmethodes de intrede die veel populariteit weten te winnen in de fitnesswereld. Eén daarvan is EMS training, beter bekend als Electro Muscle Stimulation, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische impulsen die de spieren stimuleren tijdens het sporten. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van EMS training en zijn er praktische aspecten die je een beter beeld geven van van EMS training? In deze blog helpen we je graag een handje verder.
 

Een pak met elektroden

Het lijkt misschien wel bijna alsof je in een sci-fi film terecht bent gekomen, want met EMS training draag je een speciaal pak dat is uitgerust met elektroden die elektrische impulsen naar je spieren toestuurt. Het resultaat hiervan is dat de spieren intensiever werken dan tijdens traditionele krachttraining, en dit kan helpen om meerdere spiergroepen tegelijk beter te targeten.
 
Bovendien zorgt het ervoor dat je een effectieve full-body workout kunt krijgen in een kortere tijd!
 

Voor wie is EMS-training?

EMS-training is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en tijdbesparende manier om hun fitnessniveau te verbeteren en spierkracht op te bouwen. Het kan door jong en oud worden ingezet om nieuwe sport- en lichaamsfunctionaliteitdoelen te behalen.
 

Een programma op maat

Met een EMS training Den Haag bij AHC wordt er op basis van een intakegesprek met een getrainde professional gekeken naar je doelen, fitnesslevel en eventuele medische aandoeningen die een rol kunnen spelen. Op die manier wordt een gepersonaliseerd trainingsprogramma in elkaar gezet om je naar een nieuwe jij te helpen. 
 
Vervolgens is het tijd om EMS-pak aan te trekken, dat met speciale elektroden op strategische punten op je lichaam komt te zitten. Een getrainde professional zal dan de elektroden op de juiste manier positioneren, wat ervoor zorgt dat de elektrische impulsen zo effectief mogelijk worden overgebracht naar de spieren. Een EMS-pak staat is gemaakt om zo comfortabel mogelijk te zijn tijdens het sporten. Bovendien is het verstelbaar, zodat het goed past bij je lichaam.
 

De EMS-oefeningen 

Een EMS-trainingssessie kan verschillende oefeningen bevatten, zoals squats, lunges, push-ups en andere functionele bewegingen. De elektrische impulsen stimuleren de spieren om harder te werken en extra contracties te maken, wat helpt bij een intensievere training met als doel om een verbeterde spierkracht, uithoudingsvermogen en toning een realiteit te maken.
 
Hoe lang ga je meestal met een EMS-professional aan de slag? Dit kan variëren vanwege persoonlijke voorkeuren en behoeften, maar een gemiddelde sessie duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten. Dit kan misschien kort lijken, maar omdat de training intensiever is wordt het aanbevolen om niet te lang en niet te veel aan EMS-training te doen (maximaal 2 sessies per week), om de spieren voldoende tijd te geven om te herstellen.
 
 
EMS-training


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner