Vind jouw ideale hardloopschoenen

Ben je op zoek naar de ideale hardloopschoen voor jou? Best moeilijk met zo veel keuze. We helpen je hier op weg. Ga de eigenschappen van de tussenzool, slijtzool en het bovenwerk van de schoen goed na. 
 

Veerkrachtige tussenzool

 
Om blessures te voorkomen, is het heel belangrijk om harde schokken tijdens het hardlopen op te vangen. Kies daarom hardloopschoenen met veerkrachtige, energieke zolen. Zo hebben ASICS hardloopschoenen vaak een speciale geltechnologie in de tussenzool. De gel verzacht de landing en verbetert schokabsorptie. Wil je een extra buigzame zool? Kies dan een tussenzool met een goede guidance line-technologie. Deze technologie buigt de schoenzool tijdens het hardlopen door een boogvormige groef. Zo stimuleer je de teenbasisgewrichten om te buigen en te strekken. Een goede pasvorm, minder belasting van de voeten en teengewrichten en meer comfort tijdens het lopen. 
Verder is de afzetkracht van een loopschoen niet onbelangrijk. Een TPU-plaat in de tussenzool geeft elke stap een krachtige afzet. 
 

Ademend bovenwerk

 
Uiteraard wil je je voeten zo fris mogelijk tijdens het hardlopen. Let daarom goed op het membraan van de bovenkant van de schoen. ASICS hardloopschoenen hebben een ademend membraan. Een mesh dat zweet laat ontsnappen, maar de binnenzijde droog houdt. Een goed bovenwerk volgt de beweging van de voet en biedt tegelijkertijd de middenvoet ook voldoende steun op belangrijke plaatsen.
 

Duurzame slijtzool

 
Bepaal op welke ondergronden je de schoenen het meest zal dragen. Loop je voornamelijk indoor, op de piste of outdoor op straten en paden? Elke zool heeft namelijk een slijtvastheid. Sommige zolen slijten bij outdoor gebruik bijvoorbeeld iets sneller af. Kijk ook naar de grip die de zool biedt. Kies voor voldoende grip op droge, indien nodig, natte oppervlakken. Verder is de duur van je loopsessies belangrijk om rekening mee te houden. Loop je vaak lange afstanden aan een trager tempo of net korte afstanden aan een snel tempo? 
 

Trailschoenen

 
Dit zijn schoenen met een stevige buitenzool, diepe noppen en vaak een versterkte neus. Ze zorgen voor meer steun en stabiliteit tijdens het wandelen of hardlopen. Ook ben je beter beschermd tegen stoten of scherpe voorwerpen op de wandelpaden. Trailschoenen hebben doorgaans een minder ventilerend bovenwerk en zijn robuuster. Ze laten dan ook zo goed als geen vuil en modder door als je bijvoorbeeld in de bossen of de bergen gaat wandelen of lopen. Zoek je echt de modder op? Dan zijn trailschoenen met een waterdicht membraan handig. 
 
ideale hardloopschoenen


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner