Voordelen fietsen met route app

In Nederland zijn er al vele fietsroutes uitgestippeld, wat het leuk maakt om af en toe een rondje te fietsen. Er zijn verschillende doelen die mensen hebben als ze gaan fietsen, denk hierbij aan plezier, vervoer naar uw werk of school, maar ook voor afvallen. Waarschijnlijk maakt u vaak hetzelfde rondje, waardoor dit saai kan gaan worden. Of misschien bent u wel in een andere omgeving waar u geen idee heeft van de fietsroutes. Op dat soort momenten is het maar goed dat er technologie is. Tegenwoordig doen we alles met de smartphone en dat maakt het mogelijk om ook fietsroute apps te downloaden. Dit is vele malen goedkoper dan een aparte navigatie aan te schaffen speciaal voor op de fiets. In dit artikel zult u meer lezen over de voordelen van een fietsroute app.
 

Fietsen voor een gezondere levensstijl

Nederland is een echte fietsland en dat is elke dag wel te zien door de straten. Fietsen kent vele voordelen en de belangrijkste daarvan is dat het u gezond houdt. Beweging is erg belangrijk voor de mens en fietsen draagt daar aan bij. Ook helpt beweging heel goed als u wilt afvallen. Hoewel er in Nederland heel veel mensen fietsen, zijn er ook genoeg die de auto pakken. Naast dat dit slecht voor het milieu is, wordt de mens hier ook lui van. Bij kleinere afstanden is het dan ook een stuk beter als u een keer de fiets pakt in plaats van de auto. Ook als u naar uw werk gaat is fietsen een goede optie. U begint de dag goed door wat gezonde beweging en op de terugweg kunt u uw hoofd helemaal leegmaken. Zo bent u ontspannen en kunt u beter presteren op werk.
 

Fietsen en afvallen

Zoals gezegd is fietsen erg gezond en helpt het bij afvallen. Bijvoorbeeld bij afvallen buik is fietsen een goede methode. Wanneer u dit ook nog is combineert met een goed dieet, kunt u helemaal snel afvallen. Heel intensief sporten is niet nodig om af te vallen en daarom is fietsen een heel goed middel hiervoor. Wanneer u geen zin of tijd heeft om een rondje te fietsen, kunt u ook gewoon vaker de fiets pakken in plaats van de auto. Op deze manier komt u alsnog aan voldoende lichaamsbeweging en is het ook nog productief. 
 

Uw fietstocht nog leuker maken

Er komen steeds meer fietsroute apps in Nederland. Dit is mooi voor alle fietsers in Nederland. Dit maakt het vinden van de juiste weg een stuk gemakkelijker. Ook is het door middel van de apps mogelijk om van te voren een leuke route uit te stippelen. Daarnaast zijn er ook tal van fietsroutes al gemaakt door andere gebruikers. Dit is super handig als u zich in een onbekende omgeving bevindt en een rondje wilt gaan fietsen. Lokale gebruikers kunnen dan aangeven wat de leukste fietsroutes zijn. Zo hoeft u nooit zelf meer te zoeken.
 

Navigatie vs. Route app

Zoals al werd beschreven zijn er naast fietsroute apps ook verschillende navigatiesystemen speciaal voor de fiets. Aan beide zitten verschillende voor- en nadelen. Een eerder genoemd voordeel van de fietsroute apps, is dat deze vaak gratis zijn of in ieder geval een stuk goedkoper. Echter wanneer u besluit om een app te gebruiken, heeft dat ook enkele nadelen. Wanneer u de gps-locatie gebruikt voor de app zorgt dit ervoor dat de telefoon ook snel leeg gaat. Wanneer u dan een lange tijd moet fietsen is het mogelijk dat de batterij van de telefoon leeg is en u helemaal geen navigatie meer heeft. In de tips is te lezen hoe u daar mee om kunt gaan. Daarnaast kunt u bij de apps ervoor kiezen om de routekaart te downloaden of niet. Als u ervoor kiest om deze niet te downloaden gaat dit ten koste van het mobiel internet. Daarnaast zal het geheugen van de telefoon ook sneller vol gaan zitten als u routes download. 
 

Tips voor fietsroute apps

Er zijn dus veel verschillende fietsroute apps beschikbaar en allemaal hebben ze hun eigen handigheden en onhandigheden. Zoals al eerder beschreven zorgt de gps-locatie ervoor dat de batterij van de telefoon snel leeg raakt. Wanneer u gaat fietsen met een fietsroute app, is het handig om een powerbank mee te nemen. Een andere tip voor het gebruiken van een route app is dat u op het begin er meerdere tegelijk download. Zo komt u niet voor onverwachte verassingen tijdens het fietsen en kunt u een andere app gebruiken als dat nodig is. Ook is het goed om te kijken waar de app allemaal fietsroutes heeft. Zo hebben sommige apps alleen een kaart van Nederland en andere apps ook van heel Europa.
 
 


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner