Wandelen en tuinen kijken

Het is heerlijk om te wandelen en dan een doel te hebben. Het wordt weer lente en de kriebels om de tuin aan te pakken zijn er weer. Inspiratie haal je uit boeken, maar ook door veel tuinen te gaan bekijken. Er komen weer open dagen bij de vele tuincentra. Je hoeft daar echter niet op te wachten. Loop een blokje om en kijk om je heen. Welke indeling van tuin bevalt je, welke bestrating in de tuin vind je mooi, wat voor soorten planten kom je tegen en welke bomen passen wellicht ook mooi in je eigen tuin? Wandel heerlijk in je eigen omgeving en onthoud wat jij in jouw tuin ook wilt realiseren.

Wandelen aan zee

Ontspanning heeft iedereen op tijd hard nodig, maar waar vind jij nog een plek om je echt te kunnen ontspannen? Het antwoord is: aan zee, maar dan natuurlijk niet in het hoogseizoen. Trek er nu op een saaie zondagmiddag op uit, rijd naar zee of wandel er heen als je in de buurt woont. Wandelen aan zee is de manier om je hoofd helemaal leeg te maken. Heb je een hond, die kan gezellig mee wandelen aan zee.

Wandelen met de hond
Ben jij de gelukkige bezitter van een hond, dan zul je ongetwijfeld heel wat kilometers wandelen. Dat is goed voor de hond, maar ook voor de baas. Je mag je hond er best dankbaar voor zijn dat je door hem zo vaak gaat wandelen. Door weer en wind wandel jij samen met je hond. Het wandelen met de hond zorgt voor sociale contacten. Let maar eens op, als je alleen wandelt, spreekt niemand je zomaar aan, wandel je met een hond dan kom je elkaar telkens weer tegen en het lijkt erop dat je elkaar kent, een praatje wordt dan gauw gemaakt.

Vrijwilligerswerk

Ga je graag wandelen, maar vind jij het zo ongezellig om alleen te gaan? Ga dan op zoek naar mensen die niet zelfstandig meer naar buiten kunnen en neem hen mee om te gaan wandelen. Denk daarbij aan mensen in een rolstoel, of mensen die zonder begeleider niet naar buiten kunnen of mogen. Misschien hoef je niet zo ver te zoeken. Kijk eens rond in je eigen familie of buurt. Er zijn oudere mensen die niet naar buiten kunnen, omdat het verzorgende personeel daar de tijd niet meer voor heeft of krijgt.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner