Wandeltochten

Veel mensen doen tegenwoordig mee met wandeltochten. Wandeltochten zijn namelijk niet alleen gezellig en leuk, het zijn ook gezonde activiteiten die telkens weer een mooie ervaring kunnen zijn. Nederland heeft veel mooie natuur, dat weten we allemaal. Iedereen heeft toch wel eens vanuit de auto op de snelweg genoten van een idyllisch dorpje, of weiland? Echter, als je te voet door die landschappen trekt, dan is dat natuurlijk een totaal andere ervaring. Je kunt tijdens die wandeltochten werkelijk de tijd nemen om even stil te staan en de omgeving in je op te nemen.
Het leukste is het natuurlijk als je samen met een groep wandeltochten maakt. Dan is ook nog eens een gezellige bezigheid. Op deze manier kun je actief zijn combineren met het opbouwen of onderhouden van sociale contacten.

Wandeltochten zijn niet alleen mooi en gezellig, maar ook gezond!

Meedoen met wandeltochten is een goeie manier om er even 'uit' te zijn, om de wereld even te laten voor wat het is, en compleet te ontspannen. Op zich is dit natuurlijk al gezond, want onze maatschappij is altijd maar gehaast en gestrest. En stress veroorzaakt vele kwalen en ziektes. Maar ook de lichaamsbeweging die je krijgt is enorm gezond. Als je elke dag een half uur stevig doorwandelt, verminder je de kans op hart- en vaatziekten al aanzienlijk. En er is dan zelfs een kleinere kans op borstkanker. Als je dus meedoet aan een paar mooie wandeltochten, dan zul je zonder ook maar enige vorm van competitie, lekker actief ontspannen en gezond genieten.Wandelen in de natuur


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner