Zwemmen ideaal voor gewichtsverlies

Gewicht verliezen doe je door gezond te eten en veel te bewegen, maar dat laatste is niet altijd even makkelijk. Wanneer je met overgewicht kampt, is sporten vaak niet de meest aangename bezigheid: je gaat snel zweten, je houdt niet erg lang vol en nadien doen je spieren en gewrichten pijn op een manier die onmogelijk gezond kan zijn.

Sport op de juiste manier

Dat komt misschien omdat je de verkeerde sporten uitkiest. Hardlopen bijvoorbeeld is erg intensief en voor veel mensen is het niet de juiste keuze. Een perfecte sport voor mensen met overgewicht die gewicht willen verliezen, is zwemmen. Dat komt omdat zwemmen erg weinig druk legt op je pezen en gewrichten: in het water weeg je namelijk minder, zodat je spieren veel minder belast worden tijdens het sporten.

Motiveer jezelf en houd vol

Er zijn verschillende manieren om gewicht te verliezen door te zwemmen. Wateraerobics geeft je lichaam erg gevarieerde oefening, maar baantjes trekken is net wat efficiënter. Je lichaam is voortdurend in beweging en je kan makkelijk nieuwe uitdagingen voor jezelf stellen: probeer een bepaalde afstand in een steeds kortere tijd af te leggen, of probeer gewoon langer vol te houden.

Op die manier maak je snel vorderingen, en dat werkt natuurlijk erg motiverend om verder te blijven sporten. Zwemmen helpt je namelijk (net als alle andere sporten) alleen maar met afvallen als je consistent bent en niet opgeeft.

Je kan je voortgang het best meten door vandaag je BMI te berekenen en dat over enkele maanden nog eens te doen. Aan de veranderde BMI index kun je dan zien of je veel afgevallen bent.

Combineer je regelmatige zwemsessies met een gezond en natuurlijk dieet, dan heb je de twee peilers van blijvend afvallen onder de knie. Zo kan je zonder problemen je ideale gewicht bereiken.


Terug naar het overzicht
  • banner
  • banner